HADIAH HARI IBU!!


haha!Selamat Hari Ibu kepada sumua warga  yg disanyangi sekalian,..tahun ni punye Hari Ibu mmg mencabar..
sebab ngah pokai!haha!nseb bek lak tercetus idea nak watkan ibu JUS resepi RAHSIA Akid ni..hehe,

MEMPERKENALKAN..


JUS LIMAU BELIMBING AKID KEDEBABOM!!!

haha!nama bjet gempak je kn..sbnrnye JUS LIMAU BELIMBING je..JUS ni mmg seyez sdap,lagipun mmg bgos untuk kesihatan kerana mampu menurunkan kadar kolestrol dan gula dalam darah...so,better la kan?kang kalau bawak ibu makan2 kat KFC nnty tak bgos untuk kesihatan plak kan?hehe,padahal nak jmat..

Akid juz nak kongsi je hadiah paling "BERSAMAU,TV3" ni dekat korg..cre buat nye mmg sng je:-



OK PUAN2 dan TUAN2...KING KANG2x Alexander!!haha!

bahan2:-

3 biji belimbing(ikut bpe org nak minum)
air perahan limau kasturi 1/3 cawan
gula 8 sudu(agak2 la knn..kang DIABETES plak)


proses2nye sng:-
masukkan potongan belimbing,air perahan limau,gula dalam bekas pengisar,isi air smpai separas potongan belimbing tadi..pastu...BLENDER!!

then,make sure tapis dulu n masukan dalam cawan atau jag air(klau rmai nak minum)..tauk AIS...finally,isi air smpai paras ais tadi...


SIAP!!

tak kesah lah hari bu ke,time2 teringin nak buat,buat je..nak lagi sedap time blender tu kne 
jerit "AKID THE BEST" 5 kali,hehe....grau je...KALAU NAK SEDAP campur air AIS KRIM SODA kay..

renung2kan dan selamat beramal!! :)
1 Response
  1. Sh Hily Says:

    wah..nanti nak try la..hihi..